#ExperienceRomania: proiectul de voluntariat care promovează România mult peste hotare

#ExperienceRomania: proiectul de voluntariat care promovează România mult peste hotare

După ce proiectul #ExperienceBucharest s-a scăldat în apele dulci ale succesului și se întoarce cu a doua ediție, organizatorii acestei mișcări au pregătit ceva încă și mai mare, și mai grandios, cu un potențial înzecit de a promova România printre călătorii de peste hotare – află totul despre #ExperienceRomania mai jos.

Când nu se stă degeaba, înseamnă că se pregătesc lucruri. Și în vreme ce unii sunt prea ocupați să critice, să arate cu degetul și să-și exprime nemulțumirea, alții se leapădă de timpul liber, se reunesc și pun la cale cel mai mare proiect de promovare al României din tot ce-a văzut Social Media până în zilele noastre.

Dacă #ExperienceBucharest îți spune ceva și încă mai ai urmele unei inimi patriotice crescute peste măsură de mândrie, ține-te bine. Se coace ceva încă și mai dihai. Dacă nu ai nicio idee despre ce vorbim, faptele s-au petrecut după cum urmează: un grup de voluntari au organizat cu mâinile goale, venirea a 100 de influenceri internaționali pentru a descoperi Bucureștiul cu tot ce-are el mai de soi și a da de știre lumii că aici este imperios necesar de petrecut măcar o vacanță.

Ceea ce se petrece acuși, pe sfârșit de octombrie – debut de noiembrie este că aceeași echipă de organizatori (Travel Massive) invită un grup de 50 de bloggeri, vloggeri, instagrammeri și influenceri internaționali, pentru a experimenta câteva (și nu puține) dintre frumusețile turistice ale României.

Cu ce scopuri? Păi conectarea profesioniștilor români din turism cu colegii de breaslă de peste hotare ar fi numai unul. Dar faptul că România și cele mai de seamă colțuri de țară se vor lăfăi în grădina internetului, promovate fiind de oameni care sunt experți în călătorii și social media… unge puțin pe suflet mândria națională, fără să mai vorbim de multitudinea de turiști străini care se vor înghesui să dea năvală.

Înclinăm a crede că după ce vezi Vulcanii Noroioși, Târgul Neamț, Cheile Bicazului, Gura Humorului, Voroneț, Castelul Bran, Sibiu, Brașov, Sighișoara… și câte și mai câte, nu-ți va veni tocmai floare la ureche să nu te lansezi în povești despre România. Probabil mai ușor ar fi să bei ulei decât să-ți ții gura.

Toată povestea începe cu o conferință organizată ca la carte, pe 23 octombrie, la Novotel Hotel din București unde invitații și cei interesați de turismul românesc se reunesc, discută și învață unii de la alții. Locurile-s limitate așa că dacă arzi de nerăbdare să afli dedesubturile turismului românesc, dă-i bătaie și cumpără-ți bilet.

Dacă astrele nu se aliniază pentru a ajunge la conferință, dar te dai în vânt după proiect și nu ai întoarce nicidecum indiferent fața dacă ai putea oferi o mână de ajutor, dă un share pe Facebook sau asigură-te că nu-i suflet în cercul tău de prieteni care să nu fi auzit despre #ExperienceRomania.

 

Sursa : https://www.momondo.ro/inspiratie/initiativa-experience-romania/

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *